Psittacus Erithacus

Klicka på bilden för att se den större. Du kan sedan bläddra framåt och bakåt genom att klicka på pilen som dyker upp när du för musmarkören på vä. eller hö. sida av bilden (mitten på kanten).

Psittacus erithacus - Grå papegoja - Grå Jako - Grey parrot - African grey
Olika gråa nyanser, stjärten röd. Även inslag av röda fjädrar på kroppen förekommer. En del har endast enstaka, andra kan vara "prickiga", mest "prickiga" som ungar/ungfåglar men brukar behålla en hel del med röda fjädrar på kroppen. Storlek 33-35 cm. Pigg, nyfiken goja. Kan vara misstänksamma mot nya saker.
Nyfiken men kastar sig oftast inte på nya saker. En Gråpapegoja behöver tid på sig att vänja sig vid nya leksaker, nya människor osv. Det är bra att vänja Jakon med att nya saker kan dyka upp, byt leksaker o grenar i buren ofta så får du troligen en mindre misstänksam goja. Är en av de arter som lätt börjar med fjäderplockning. Kan vara känslig för omställningar/större förändringar i livet. Många lär sig fort o enkelt att härma, en del gör det inte. De anses ändå vara en av de bästa talarna. Grå jakon har ett något metalliskt ljud när den härmar vårat tal. Duktiga på att vissla, plockar upp många ljud i sin omgivning.
Denna art ska en bur som är minst 120 cm lång, 80 cm hög, 70 cm djup/bred förutsatt att papegojan är max 35 cm. Det finns exemplar som är över 35 cm (de riktigt stora kallades förr för Kungsjako), de ska ha en större bur. Som alltid får man själv se hur stor just sin egen fågel är.


 

Välkommen

Gillar du sidan, ge gärna
ett "gilla" klick. Tack :)

Facebook

Länkar:

 
Omplacering av

fågel-papegoja

Senaste uppdat.
2018-07-21

Minnessida

2013-04-16:
Nytt fotogalleri
Blåpannad Dvärgara

Senaste Nytt:

Det har kläckts ankungar. 6 st har de ruvat fram själva, lycka!

Alltid något på G egentligen.
Finns alltid något att förändra/förbättra när man har djur.
För övrigt är det senaste att vi har sk. § 16 tillstånd.
Ett tillstånd man måste ha om man har många hundar.
Efter kontroll o godkännande av Länsstyrelsen, damp alltså vårt tillstånd ner i brevlådan.
Det tackar vi för laughing

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)